beats by dre cheap

Video: Posljednji ispraćaj Toše Proeskog

Makedonija se oprostila od voljenog pjevača Toše Proeskog koji je danas pokopan u Aleji zaslužnih na Gradskom groblju u Kruševu.

 
 
76952 U Kruševu danas velika tuga (Trajanje: 02:04)
 
 
 
 
76950 Pokopan Toše Proeski (Trajanje: 00:44)
 
 
 
 
77018 Aki Rahimovski o Toši (Trajanje: 00:25)
 
 
 
 
77021 Snimka posljednjeg ispraćaja (Trajanje: 04:00)
 
 
 
 
77023 Počeci Toše Proeskog (Trajanje: 13:08)

Niska kvaliteta | Visoka kvaliteta
 
 

Posljednji ispraćaj Toše Proeskog
Na pogrebu je bilo nazočno više tisuća građana Kruševa i cijele Makedonije, makedonskog državnog vrha, diplomatskog zbora, gostiju iz Hrvatske i ostalih zemalja regije, a pravoslavni obred pokopa vodili su poglavar Makedonske pravoslavne
crkve Stefan i trojica vladika. 

>>
Poginuo Toše Proeski, tijelo prebačeno u Makedoniju
>> In memoriam: Toše Proeski (25.01.1981.-16.10.2007.)>> Svjetski mediji: 'Otišao pjevač anđeoskog glasa, balkanska zvijezda'"Svi smo u tuzi jer smo izgubili najboljeg i najtalentiranijeg
čovjeka čijim se glasom najviše čulo o Makedoniji zadnjih godina, a njegova pjesma je prisutna ne samo u našim srcima već i u srcima svih balkanskih naroda" , rekao je patrijarh Stefan i dodao da, iako mlad i slavan, Proeski "nije zaboravio što su muka i siromaštvo i zato je pomagao svima".
O humanitarnom radu Proeskog govorila je predsjednica Crvenog križa Makedonije Suzana Paunova, a o njemu kao građaninu Kruševa predsjednik Vijeća grada Blagoja Blagaduša. U ime umjetnika, od cijenjenog pjevača oprostila se glumica Vesna Petruševska.
Posljednji ispraćaj Toše Proeskog
Premijer Nikola Gruevski je rekao da je Toše Proeski "otišao premlad u legendu ostavljajući za sobom djelo koje trebamo slijediti i poštovati".
"Proeski nas je učinio gordima jer nam je pokazao da je Makedonija hrabra, dostojna i ravnopravna sa svima. Pomagao nam je da prevladamo malodušnost i savladamo osjećaj da su drugi bolji. Toše nam je pokazao da trebamo vjerovati u Makedoniju, da ju trebamo čuvati i voljeti i
afirmirati ju dostojanstveno. 
I zato danas na ovaj tužan dan za makedonsku naciju, na mjestu gdje odajemo počast makedonskim velikanima prošlosti, Makedonija se klanja Toši Proeskom jer nam je
vratio vrijednosti i ostavio poruku budućim generacijama", rekao je Gruevski.
U mimohodu pokraj odra od Toše Proeskog oprostili su se i položili svijeće, predsjednik Makedoniji Branko Crvenkovski, predsjednik Sobranja Ljubiša Georgievski, hrvatski veleposlanik u Makedoniji Ivo Kujundžić i konzul u Bitoli Branko Maretić, pjevači Toni Cetinski i Aki Rahimovski, te predstavnici mnogobrojnih međunarodnih organizacija, među kojima Hongvei Gao, voditeljica ureda UNICEF-a u Skoplju, čiji je veleposlanik za djecu od 2004. godine bio i Proeski.
Pred odrom su se poklonili i makedonski sportaši. Pokop su pratili mnogobrojni novinari svjetskih agencija i drugih medija.

MA MOZDA I NIJE SVE TAKO SIVO..posjeti pa vidi !:D
http://almirgv.blogger.ba
17/10/2007 18:37