beats by dre cheap

Toše Proeski će biti proglašen svetim?

Toše Proeski će biti proglašen svetim?

KOLIKO je Toše Proeski značio svojoj rodnoj Makedoniji pokazuje i vijest o tome da tamošnja pravoslavna crkva (MPC), prema pisanju makedonskog NetPressa, razmatra mogućnost da se popularnog balkanskog pjevača proglasi svecem.

Informaciju o tome je jučer potvrdio i vladika Petar, predsjednik crkvene Komisije za kanonizaciju, koji je rekao kako je "još rano govoriti o tome, no kako će značajnu ulogu u donošenju te odluke imati Tošina humanitarna i vjerska djelatnost".

"Crkva ima svoja pravila za to na koji način se neka osoba proglašava svecem. Inicijativa za to se ne daje odmah po nečijoj smrti. Potrebno je da do toga prođe izvjesno vrijeme, da se daju konkretni prijedlozi, da se prikupe informacije o njegovom djelovanju i tek potom se odlučuje da li ta osoba može postati svetac", rekao je vladika Petar.

Stanovnici Makedonije također podržavaju tu inicijativu. "Po mom je mišljenju Toše Proeski imao sve osobine jednog sveca - bio je skroman, nesebičan i darežljiv", rekao je jedan od Tošinih obožavatelja.

"Nije nužno činiti čuda"

Mitropolit MPC Metodij je izjavio kako "za to da bi netko bio proglašen svetim nije nužno da je činio čuda". "Netko može biti proglašen svetim zbog pravednosti i čestitog života. I zbog toga ga i narod pamti. Znači, najvažnije za proglašavanje svetim je da se osoba duboko ukorijenila u narodu. Ako to postoji, onda se provodi kanonizacija. Zbog djela koja je učinio Toše Proeski, Gospod ga sigurno neće zaboraviti", rekao je.

Toše Proeski, nakon stravične prometne nesreće u kojoj je 16. listopada izgubio život, 17. je listopada pokopan na gradskom groblju u Kruševu. Pogrebu je prisustvovalo nekoliko tisuća ljudi. Već danima u Kruševo pristižu kolone onih koji žele Toši na grobu zapaliti svijeću.

MA MOZDA I NIJE SVE TAKO SIVO..posjeti pa vidi !:D
http://almirgv.blogger.ba
20/10/2007 21:45