beats by dre cheap

Video: Toše i nakon smrti pred vratima inozemne karijere


AKO je vjerovati producentskoj ekipi Toše Proeskog, svi uspjesi na području cijele bivše Jugoslavije bili su za najveću makedonsku zvijezdu samo uvod za ono što je trebao biti pothvat njegove karijere - proboj na inozemno tržište. Iako je duet s Anastacijom svojedobno propao zbog neusklađenog rasporeda, Toše je početkom ove godine prionuo na snimanje engleskog albuma, za kojeg je prije tragične pogibije dovršio osam pjesama.

Proeski je s menadžericom Ljiljanom Petrović nekoliko puta boravio u glazbenim studijima u Londonu, te je počeo surađivati s Richardom Englerom, producentom koji je bio zadužen za njegovu međunarodnu karijeru. Prema pisanju Pressa, tragedija je pogodila i njegove suradnike u Engleskoj, koji, pak, smatraju da je Toše snimio odlične pjesme za koje bi bila prava šteta da ne ugledaju svjetlo dana.

Album je trebao biti objavljen početkom sljedeće godine, a za najavni singl odabran je duet s talijanskom zvijezdom Giannom Nanini. Njegovi će inozemni producenti, doznajemo, iz poštovanja još neko vrijeme pričekati s objavom albuma, no planovi za njegov prvi inozemni projekt ne staju unatoč tragediji koja je pogodila cijeli Balkan.

"Šokirala me vijest o njegovoj smrti. On je bio predivna osoba i poznavati ga je bila istinska privilegija. Bio sam u Skopju na njegovom humanitarnom koncertu i zapanjilo me 30 tisuća ljudi koji su tri sata uživali u njegovom glasu i pjesmama. Ništa nisam razumio, ali sam beskrajno uživao", rekao je Richard Engler za Utrinski vesnik.

Album u Tošinom iPodu?

Nakon tragičnog događaja, u medijima se pojavila informacija kako je Toše Proeski u svom iPodu, među pjesmama Olivera i Gibonnija, imao i svih osam engleskih pjesama. Ukoliko ih netko (njegova obitelj, djevojka ili menadžerica) objavi prije njegove izdavačke kuće u Britaniji, mogao bi, unatoč eventualnoj sudskoj tužbi, zaraditi pravo bogatstvo.

"Curenje" pjesama na internet u zadnjih je nekoliko godina postalo unosan biznis, a krađama iz glazbenih studija na kraj ne mogu stati ni producenti, niti izdavačke kuće. Jive Records tako je zbog lopova pomaknuo izlazak albuma Britney Spears nekoliko tjedana ranije, a slično su učinile i Spice Girls, čija se pjesma "Headline" naveliko sluša na internetu, unatoč činjenici da će službeno biti objavljena tek za dva tjedna.

Što će se na kraju dogoditi s Tošinim engleskim pjesmama, odlučit će njegova menadžerica Ljiljana Petrović u dogovoru s producentima u Velikoj Britaniji, a svi koji su čuli njegove nove uratke, jednoglasni su u mišljenju - pred Tošom je bila blistava svjetska glazbena karijera.

MA MOZDA I NIJE SVE TAKO SIVO..posjeti pa vidi !:D
http://almirgv.blogger.ba
25/10/2007 21:09