beats by dre cheap

"Nedvojbeno je da je Tošin Touareg udario u kamion, istraga u skladu sa zakonom"

"Nedvojbeno je da je Tošin Touareg udario u kamion, istraga u skladu sa zakonom"

NAKON što je makedonski list Večer i danas objavio "šokantna saznanja" o Tošinoj nesreći te iznio neke informacije koje dosad nisu bile poznate javnosti, pokušali smo od osoba koji su bile upoznate s istragom doznati više detalja o slučaju.

Večer je jučer objavio kako Hrvatska lažira dokaze oko smrti Toše Proeski prilažući fotografiju prema kojoj se, kako tvrde, vidi da Tošin Touareg nije udario u kamion već da je bilo obrnuto. Takve navode demantirao je u razgovoru za Index sudski vještak Konjević.

Danas je pak list objavio kako hrvatsko pravosuđe nije istragu provelo kako je trebalo, te da su propusti hrvatskog pravosuđa namjerni, a nikako slučajni. Također, Večer piše, kako su se Toše, Petrović i Georgijevski neposredno prije nesreće zaustavili na benzinskoj pumpi te popili kavu, o čemu se već i pisalo u hrvatskim medijima. "Od benzina koji je natočen postoji račun, uzet i stavljen u terenac. Na osnovu njega se može utvrditi kada je napravljena stanka, kao i uzeti izjave od djelatnika crpke. Na osnovu toga se može utvrditi i koliko se brzo terenac kretao do mjesta nesreće, s obzirom da tragova kočenja nema. To hrvatski istražni organi nisu napravili" - piše list.

> Večer: Propust Hrvatske oko istrage Tošine nesreće je namjeran

Franić: Sve je provedeno prema zakonu

Istražni sudac koji je izašao na lice mjesta Stjepan Franić u razgovoru za Index kazao je kako je sve provedeno prema zakonu. "Ja sam svoje radnje obavio kako treba. Naredio sam pregled vozila, obdukciju, vještaka, ... Sve smo napravili što je trebalo, istražne radnje su provedene kako treba, u skladu s našim znanjem i sa zakonom" - rekao je Franić. Na upit zna li da su se 10-ak minuta prije nesreće zaustavili na pumpi, Franić je odgovorio kako on nema takvu informaciju, te da se svašta priča.

Nujić: Osobni automobil je nedvojbeno udario u stražnji dio kamiona

Glasnogovornica slavonsko-brodske policije Kata Nujić u razgovoru za Index kazala je kako je nedvojbeno utvrđeno da se radi o prometnoj nesreći u kojoj je osobni automobil udario u stražnji dio kamiona. "Radi se doista o udaru prednjeg dijela Touarega u stražnji lijevi dio kamiona. To je nedvojbeno utvrđeno" - ustvrdila je Nujić. Na pitanje zna li policija za zaustavljenje na pumpi, kazala je da su informacije o tome njoj nepoznate.

Haramustek: Ja više ne sudjelujem u slučaju

Županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek kazao nam je kako predmet više nije kod njega, te da je stoga bespredmetno da bilo što komentira. "Sad je na redu pravosuđe Republike Makedonije i neka oni donesu odluku koja je zakonita. Moje sudjelovanje u slučaju je završilo. Mi smo sve predali njima, i na njima je da utvrđuju daljnje činjenice. Njihov sud će sprovesti radnje za koje smatraju da su potrebne" - rekao nam je Haramustek

MA MOZDA I NIJE SVE TAKO SIVO..posjeti pa vidi !:D
http://almirgv.blogger.ba
06/11/2007 15:55